Artikelen en blogs

We hebben de content voor u opgeslagen.
Naar Mijn favorieten
Eenvoudig toegang

Zorg dat u altijd toegang hebt tot uw favoriete content door Mijn favorieten aan uw e-mail te koppelen.

Mijn e-mailadres koppelen
Reeds gekoppeld?

Indien u Mijn favorieten al aan uw e-mail hebt gekoppeld, hoeft u alleen nog maar uw e-mailadres te bevestigen.

Mijn e-mailadres bevestigen
Hoofdpagina voor blogs / Leven / Leren ademen na de operatie

27 februari 2023

Leren ademen na de operatie

Respirare dopo una laringectomia

U vraagt zich wellicht af hoe een laryngectomie uw ademhaling beïnvloedt.

De ingreep verlegt uw luchtpijp naar de opening in uw hals, zodat u geen lucht meer kunt inademen door uw mond en neus zoals u altijd hebt gedaan. In plaats daarvan ademt u de lucht in en uit via uw stoma.

Uw longen werken normaal, maar doordat u via een open stoma ademt, dalen de temperatuur en het vochtgehalte in uw longen. De longen reageren hierop door meer slijm te produceren, wat betekent dat u meer moet hoesten. Daarom moet u uw longen beschermen en bevochtigen door een warmte- en vochtwisselaar (HME) te dragen.

Uw nieuwe neus

Warmte- en vochtwisselaars (HME’s) zijn ontworpen om de verloren gegane functies van uw neus te compenseren. De HME bevindt zich voor de opening in uw hals en helpt slijmproductie en hoest te verminderen door de lucht die u in- en uitademt te bevochtigen en te filteren.

Meer professionele hulp en medische oplossingen bij Atos Medical

Bezoek Atos Medical